Beste blog over preppen

De beste blog over preppen kwam ik tegen op  Prepz.nl:

DOOMSDAY PREPPERS

Er zijn veel verschillende soorten preppers. Je hebt de huis tuin en keuken prepper die graag wat extra spullen in huis heeft, voor het geval dat er een stroomstoring is of de waterleiding wordt geraakt.

Je hebt de survivalist prepper die zich richt op zijn bushcraft vaardigheden en overlevingstechnieken in de wildernis.

En je hebt de Doomsday Preppers, misschien wel de fanatiekste preppers van het stel.

Doomsday Preppers zijn mensen die zich voorbereiden op “doomsday”. Doomsday is een dag waarbij de wereld zoals wij die kennen tot een einde komt. Je kunt hierbij denken aan ingrijpende scenario’s zoals een kernramp, aardbeving, een instorting van het economische systeem of een elektromagnetische puls die alle elektronica plat legt.

Onder preppers wordt deze gebeurtenis afgekort tot TEOTWAWKI. Dit staat voor The End Of The World As We Know It. In het Nederlands betekend dit “Het einde van de wereld zoals wij deze kennen”. Deze term wordt niet heel vaak gebruikt onder preppers maar als je hem voorbij ziet komen dan weet je nu wat er bedoelt wordt ?.

Een afkorting die je vaker voorbij zal zien komen is SHTF. Dit staat voor “Shit Hits The Fan”. Een letterlijke vertaling van deze term is “wanneer de poep de ventilator raakt”. Zoals je je voor kan stellen geeft een ventilator in combinatie met poep in een korte tijd een heleboel rotzooi.

Met de afkorting wordt dan ook het moment bedoelt dat alles in de soep loopt en mis gaat.

DOOMSDAY PREPPERS OP NATIONAL GEOGRAPHIC.

Tussen 2011 en 2014 was er ook een televisie programma genaamd doomsday Preppers op National Geographic. In dit programma werden amerikaanse Preppers op de voet gevolgd in hun voorbereidingen op het einde van de wereld.

Lees verder op Prepz.nl

Met dank aan Nander.

Leave a Reply